Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابراهیم محمدپور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با بیان این که تغییر ارزش‌های فرهنگی در سال‌های اخیر و گذار از سنت به مدرنیته، سبب تغییر نگرش‌های فردی جوانان شده است، اظهار کرد: به همین دلیل، بررسی تاثیر این تغییرات بر نگرش جوانان به مسائل مختلف از جمله ازدواج، ضروری است. در این راستا، پژوهشی انجام داده و با ۸۳۲ نفر از جوانان ۱۵ تا ۳۰ ساله مصاحبه کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانش‌آموخته دکتری جامعه‌شناسی با اشاره به این که پژوهش من نشان داد که میزان نگرش به ازدواج در بین جوانان مصاحبه‌شونده، پایین‌تر از سطح متوسط است، افزود: به این معنا که نگرش بیشتر افراد به ازدواج، منفی و بدبینانه است. البته لازم به ذکر است که نگرش منفی به ازدواج در بین زنان بیشتر از مردان است.  

این دانش‌آموخته دانشگاه تبریز با تصریح بر این که دین‌داری یکی از عوامل افزایش نگرش مثبت به ازدواج است، گفت: به این معنا که هر چقدر میزان دین‌داری بالاتر برود، نگرش افراد به ازدواج مثبت‌تر می‌شود. به طوری که بیشتر افراد مذهبی در سنین پایین اقدام به انتخاب همسر می‌کنند.

افراد مادی‌گرا با عینک اقتصادی به ازدواج نگاه می‌کنند و به همین دلیل نگاه‌شان به ازدواج منفی‌تر از دیگران است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی دیگر از نتایج پژوهش من این بود که افراد با نگاه مادی‌گرایانه در مقایسه با دیگران، نگرش منفی‌تری به ازدواج دارند. چرا که مادی‌گرایی سبب می‌شود افراد به ازدواج با عینک اقتصادی نگاه کنند. در جامعه ایران هم مادی‌گرایی میزان رغبت جوانان به ازدواج را کاهش داده است.

ابراهیم‌پور با تاکید بر این که فردگرایی نگاه به ازدواج را منفی می‌کند، یادآور شد: فردگراها خواسته‌های شخصی خود را از اهداف و خواسته‌های دیگران مهم‌تر می‌دانند. به علاوه، گسترش فردگرایی، بر تمایل جوانان به تنها زیستن، طلاق و بالارفتن سن ازدواج تاثیر دارد.

تربیت خانوادگی چه تاثیری بر نگرش جوانان به ازدواج دارد؟

دانش‌آموخته دکتری جامعه‌شناسی با بیان این که شیوه‌های پرورش کودک هم تاثیر مهمی در نقش‌های فردی افراد در ازدواج دارد، اظهار کرد: جوانانی که به شیوه مستبدانه تربیت شده‌اند، نگرش منفی به ازدواج دارند. از طرف دیگر، جوانانی که به شیوه آزادگذاری مطلق تربیت شده‌اند هم نگرش‌شان به ازدواج منفی است. تنها جوانانی که در خانواده‌هایی مقتدر (اقتدار منطقی) رشد کرده‌اند، انرژی و خلاقیت مثبتی به دست آورده و اعتماد به نفس بالایی داشته و نگرش مثبتی به ازدواج دارند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: منظور از تربیت به شیوه آزادگذاری مطلق این است که والدین هیچ کنترلی بر فرزندانشان ندارند، به طوری که در تربیت آن‌ها دچار اهمال و مسامحه می‌شوند. در مقابل، اقتدار منطقی به معنای توجه خانواده به عقاید و نظرات فرزندان همراه با تشویق آن‌ها به تصمیم‌گیری مستقل است.

گفتنی است؛ ابراهیم محمدپور دانش‌آموخته دکتری جامعه‌شناسی از دانشگاه تبریز در مقاله خود با عنوان «مطالعه نگرش جوانان به ازدواج و ارتباط با ترجیحات ارزشی، دین‌داری و شیوه‌های فرزندپروری» نگرش جوانان نسبت به ازدواج و عوامل موثر بر آن را در جوانان استان آذربایجان غربی بررسی کرده است. 

انتهای پیام/  

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1133521 برچسب‌ها ازدواج و طلاق

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ازدواج و طلاق نگرش جوانان دانش آموخته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۹۴۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطا از مردان، تنبیه برای زنان! از تغییر قانون مهریه تا محرومیت از حضور در ورزشگاه

به گزارش جماران؛ کامبیز نوروزی حقوقدان در یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت:

   ۱-از حساب زنان بذل و بخشش می‌کنند و حقوق زنان به فراموشی می‌رود.

حسن نوروزی(نماینده مجلس): اجرای طرح اصلاح قانون مهریه ۳۵ هزار زندانی را آزاد می‌کند.

 

 این همه که قانونی‌ترین و حلالترین و شرعی‌ترین حق زنان، یعنی مهریه را بذل و بخشش می‌کنید، چه تعداد زن حقشان ضایع می‌شود و مجبور می‌شوند در تنگدستی و تیرگی روزگار بگذرانند؟ برایتان مهم است؟

 نمی‌توانید با کاهش جرم جمعیت زندان‌ها را کم کنید، با تضییع حقوق زنان جمعیت کیفری را کاهش می‌دهید.

هزار شعار در مورد فواید حجاب برای زنان و کرامت زنان سر می‌دهید ولی نوبت به مهریه که می‌رسد، همه شعارهای کرامت زنان را از یاد می‌برید.

***

   ۲-در ورزشگاه‌ها مردان توهین می‌کنند ولی زنان تنبیه می‌شوند.

   آیا این فحاشی‌ها برای مردان مجاز است؟

  

  چگونه است که بعد از هفته‌ها آرامش ناگهان این مقدار رفتار توهین‌آمیز اتفاق می‌افتد. در یک بازی به مربی سپاهان توهین می‌شود. در یک مسابقه دیگر به بازیکن سپاهان فحاشی می‌شود. در همان بازی به زنان طرفدار پرسپولیس فحش داده می‌شود.

  

 روزنامه کیهان فورا نتیجه می‌گیرد که دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟

 

جرم و خطا را عده‌ای از مردان مرتکب شده‌اند اما کیفر آن را به زنان تحمیل می‌کنند که نباید به ورزشگاه‌ها بیایند. شگفت‌آور است.

   وَلَا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَىٰ

 گناه کسی را به پای دیگری نمی‌نویسند. به این می‌گوئیم اصل شخصی بودن جرم و مجازات.  تنبیه برای کسی است که خطا کرده‌است. ولی این بار برعکس شده‌است. گناه از مردان، کیفر برای زنان!

 بهانه‌ها می‌سازند برای محدودسازی روزافزون زنان.

دیگر خبرها

  • شیوه تکریم از معلمان در اصفهان تغییر کرده است
  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • ۱۰ دلیل برای بی خوابی در زنان | یک زن چقدر به خواب نیاز دارد؟
  • پارسا پیروزفر و اخاذی از زنان ثروتمند ؛ سکانسی که پربازدید شد | ببینید
  • تعریف ظرفیت‌های مشاوره‌ای برای افرادی که در سن ازدواج هستند
  • اثرات منفی استرس روی چهره و ظاهر افراد
  • در فوتبال ایران، مردان فحاشی می‌کنند اما زنان‌ محروم می‌شوند!
  • خطا از مردان، تنبیه برای زنان! از تغییر قانون مهریه تا محرومیت از حضور در ورزشگاه
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه